Ontdek boeken op Besteboeken.be

Het lezen van boeken is nog steeds erg populair, naast bijvoorbeeld gamen en het kijken van films en series. Er worden nog altijd erg veel boeken verkocht in Nederland en België. Maar een van de problemen die mensen hebben is hoe nieuwe en beste boeken om te lezen ontdekken. Daarop wil de nieuwe website BesteBoeken.be een antwoord bieden.

Het is niet altijd eenvoudig om goede nieuwe boeken te vinden om te lezen. Als je zomaar lukraak nieuwe boeken kiest op basis van de cover en flaptekst loop je het risico dat je veel ondermaatse en niet zo goede boeken zal lezen, dat spreekt voor zich. Daarbij kosten boeken ook best nog heel veel, tenzij je naar de bibliotheek gaat om ze te ontlenen natuurlijk. Maar het beste wat je kan doen om nieuwe boeken om te lezen te selecteren is af te gaan op de ervaringen van andere lezers. Iemand anders heeft al veel boeken gelezen en geeft uit eigen ervaring weer wat volgens hem of haar de leukste boeken zijn om ook eens te lezen.

Op BesteBoeken.be geeft één zo’n lezer allerlei lijsten met zijn favoriete boeken weer, en dat in erg veel verschillende genres en stijlen. zo vind je op die website veel fantasy boeken bijvoorbeeld, ook voor kinderen. Echte aanraders daar zijn bijvoorbeeld Hyperion, In De Ban Van de ring en nog veel meer uitstekende fantasy. Zowel de nieuwe fantasy als de echte klassiekers in het genre. Ook voor science fiction boeken vind je op die website een top 10 van de beste boeken. Daar staat bijvoorbeeld het onovertroffen Dune van Frank Herbert op nummer één. Nu erg gekend door de recente Hollywood verfilming van het boek natuurlijk. Maar het boek is minstens even goed als de film, dat is zeker.

Een ander genre op de site zijn de historische romans. Die lijst is erg populair bij de vele bezoekers van de site en wordt erg veel geraadpleegd dus. Je vindt er bijvoorbeeld boeken van de Italiaanse professor Umberto Eco naast erg veel andere steengoede auteurs.

Nog een genre, iets minder populair misschien, is het ook heel horror genre, met natuurlijk veel boeken van Stephen king in die lijst. The stand is bijvoorbeeld een boek van Stephen King dat in die top 10 staat, maar er zijn er nog veel meer goede.

Wat heb je nog meer staan op BesteBoeken.be? Biografieën en ‘gewone’ romans. Detective en misdaad boeken. De beste spannende boeken en thrillers natuurlijk. Maar ook veel boeken uit de Klassieke Oudheid, zoals bijvoorbeeld een boek van Julius Caesar over de oorlog in Gallië, maar er zijn er nog meer

Veel om te ontdekken dus dus neem zeker eens een kijkje op de site!