Ontdek de beste Young Adult boeken

Op Beste Jeugdboeken vind je de beste en bekendste Young Adult boeken om uit te kiezen en te bestellen. Het is een uitgebreide verzameling Young Adult boeken voor de leeftijden van 12 tot 18 jaar ongeveer, al zijn er ook veel volwassen lezers van Young adult, denk maar aan de boeken van Harry Potter bijvoorbeeld.

Alle verschillende jeugdboeken zijn onderverdeeld in verschillende lijsten en categorieën. Zo is Young Adult fantasy bijvoorbeeld erg populair met auteurs als J.K. Rowling van Harry Potter, Veronica Roth van de Divergent series, Philip Reeve van Mortal Engines, Ransom Riggs van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en nog vele anderen. Een van de verklaringen is dat Young Adult fantasy vaak ook romantische elementen bevat en dat de boeken erg vlot leesbaar zijn. Er is dus een breed publiek dat hierdoor wordt aangesproken.

Een andere categorie die soms overlapt met de vorige is de Romantische Young Adult. Die boeken spreken meer meisjes dan jongens aan al zullen beide ze wel eens ter hand nemen. Toppers hier zijn ook weer de Divergent boeken van Veronica Roth, Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas, de Twilight serie van Stephenie Meyer en bijvoorbeeld ook Hunger gaes van Suzanne Collins. Jonge lezers voelen zich erg aangetrokken tot dit soort van romantische boeken omdat ze zelf vaak bezig zijn met dat soort van onderwerpen.

Ook erg populair zijn thrillers voor de jeugd, waarbij opvalt dat er erg veel succesvolle Nederlandse auteurs zijn binnen het genre, vaak ook vrouwelijke auteurs. Denk maar aan Mel Wallis de Vries, Tjerk Noordraven, Carry Slee en nog verschillende anderen. Een spannend boek lezen is niet iets dat enkel oudere generaties aanspreekt, dat is wel duidelijk.

Voor het gemak zijn de jeugdboeken op Beste Jeugdboeken opgedeeld in de leeftijdscategorieën van 12 tot 15 en 15 plus. Het valt immers op dat de jongere lezers een gelijkaardige smaak hebben en de oudere ook. Neem dus zeker eens een kijkje op de website. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete boek om te lezen.

Hier vind je nog romantische YA boeken.