Waar vind je goede science fiction boeken?

Het science fiction genre is nog vrij populair maar niet meer zo populair als vroeger. Het fantasy genre heeft tegenwoordig bijvoorbeeld meer fans. Je kent ze wel die nieuwe fantasy boeken die erg veel verkopen: Game of Thrones, Dune en nog zo veel meer. Maar science fiction boeken zijn ook erg de moeite en er worden nog altijd erg goede boeken in het genre geschreven. Denk maar aan The Martian van Andy Weir bijvoorbeeld. Veel science fiction boeken worden ook nog verfilmd. The Martian is er een van maar er zijn nog veel voorbeelden te vinden. Dune is een van de meest bekeken films van 2021 bijvoorbeeld.

Op Sciencefictionboeken.com kan je de beste moderne en klassieke science fiction boeken gaan ontdekken. Zo heb je er als meest bekeken lijst een lijst met de beste science fiction boeken algemeen, maar er zijn ook nog top tien lijsten met bijvoorbeeld de beste science fiction boeken voor kinderen, de beste science fiction boeken series en tenslotte de beste science fiction boeken voor fantasy fans. Die laatste lijst wil ervoor zorgen dat fantasy fans ook het science fiction boeken genre leren kennen.

Maar wat is bijvoorbeeld het beste science fiction boek voor jongeren? Wel, dat is Enders Game van Orson Scott Card. Ook verfilmd trouwens met onder andere Harrison Ford in de hoofdrol. Het vertelt de avonturen van de jonge Ender die mee moet gaan helpen om de Aarde te beschermen tegen een invasie van buitenaardse wezens. Hij krijgt daarom het bevel over een groepje kinderen die allerlei opdrachten moeten uitvoeren in competitie met andere groepen van kinderen. Daarnaast moet hij ook moeilijke games spelen. Die games blijken uiteindelijk belangrijker dan hij zelf ooit kon beseffen. Een erg leuk boek, ook voor volwassen lezers trouwens.

De beste serie die op de site staat is Hyperion van Dan Simmons. Een echt meesterwerk dat bestaat uit 4 delen. De plot is zo uitgewerkt dat het niet eenvoudig is om er hier in een paar woorden iets over te zeggen. Het bevat bijvoorbeeld een van de meest angstaanjagende monsters ooit in een boek: de Shrike. En een klein meisje met bijzondere krachten. En christenen die kunnen herrijzen uit de dood. Een fantastische boekenserie die iedereen eigenlijk zou moeten gelezen hebben.

Voor fantasy fans is er bijvoorbeeld het boek Het Vijfde Seizoen. Ook een echte aanrader.

Wil je nog meer science fiction boeken leren kennen? Dat kan op nog een andere site, namelijk BesteBoeken.be. Ook zeker een gaan uitchecken. Ook erg de moeite.