Waarom fantasy boeken zo populair zijn

In onze moderne tijd is fantasy wel zowat het meest populaire genre als het gaat om de verkoop van boeken. Tenminste als je spreekt over fictie. Bij de non fictie zijn kookboeken waarschijnlijk het populairst van allemaal. In Nederland en België wordt er dan ook graag gekookt en in een typisch huishouden vind je al gauw 5 of meer kookboeken. Maar bij de fictie is dus fantasy razend populair en dat heeft veel verschillende redenen. Fantasy boeken spreken een steeds algemener publiek aan en zijn ook erg populair bij de jeugd in.

Je kunt lekker wegdromen in andere werelden

Een van de redenen waarom het fantasy boeken genre zo populair is is dat het je toelaat om weg te dromen in fictieve en erg spannende werelden. Zowel voor kinderen als voor volwassenen kan het leven op school en op het werk erg stresserend zijn. Fantasy biedt je hierbij een goede uitweg. Enerzijds is dat escapisme maar anderzijds is lezen een van de ‘betere’ hobby’s als het gaat om het bezig houden van je geest. Lezen is erg gezond, dat weet iedereen toch.

Fantasy is ook een erg breed genre

Fantasy is tegenwoordig veel meer dan Tolkien alleen. Binnen de fantasy is de variëteit enorm toegenomen. Je hebt elementen uit veel andere genres die zijn overgenomen, zoals horror en science fiction bijvoorbeeld, maar er zijn er nog. Fantasy kan ook een erg serieus genre zijn dat is geschreven als echte literatuur. Omdat fantasy zo populair is zijn er ook meer en meer auteurs die gaan schrijven in het genre. Dat leidt dan weer tot meer lezers en zo blijft de bal rollen.

Fantasy op televisie

Om de populariteit van het genre te meten moet je tegenwoordig maar kijken hoeveel series en films fantasy zijn. Er zijn ook meer en meer fantastische en fantasierijke elementen te vinden in de gewone series en films op televisie. Maar alles is begonnen bij de beste fantasy boeken van meesters in het genre zoals Tolkien en anderen. Wil je graag je eerste stappen zetten in het genre dan kan je bijvoorbeeld op bestefantasyboeken.com een kijkje nemen. Je vindt er een selectie van uitmuntende fantasy boeken en romans. Erg veel leesplezier gewenst!

Hier vind je overigens nog de beste epische fantasy boeken.